Denis B., který pocházel z Uzbekistánu, kde pracoval jako elitní voják, přijel do Klánovického lesa 11. června. Chtěl se tu s pomocí detektoru věnovat svému koníčku - hledání pokladů. Domů se už ale nevrátil a jeho tělo bylo o několik dní později nalezeno spálené na uhel. Zemřel však na následky střelných zranění.

Kriminalisté v uplynulých týdnech shromáždili řadu svědeckých výpovědí, na jejichž základě včera les pročesali. Hledali podezřelého muže, který se měl v místě často pohybovat. "Na své okolí působí značně zasmušilým a nepřátelským dojmem, kdy ho svědci vnímají dokonce jako nebezpečného. Navíc ze včerejších zjištění, která byla velice reálná jak v čase tak místě, vyplývalo, že by měl být tento muž snad dokonce ozbrojený," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Muže se však najít nepodařilo a kriminalisté proto vydali jeho identikit. "Prosíme každého, kdo by disponoval jakoukoliv informací k vyobrazené osobě, nebo i k jiné, podle něj třeba zanedbatelné skutečnosti, nechť nám tyto informace předá prostřednictvím linky tísňového volání 158," dodal Hulan.

Celkový popis osoby na identikitu:

muž ve věku 40 – 45 let, cirka 180 – 185 cm vysoký, svalnaté až atletické postavy, který má široká ramena. Tento muž má snědší, spíše opálenou pleť, tmavé obočí, zapadlejší oči, vystouplé lícní kosti, dlouhý, rovný špičatý nos a upravený plnovous.

Oblečen byl do:

černé pláštěnky s kapucí, která měla kratší rukáv a kratších kalhot dosahujících svou délkou cirka 10 cm nad kotníky. Na nohou měl bílé nízké sportovní ponožky.

Kriminalisté v souvislosti s probíhajícím vyšetřováním vydali doporučení, aby občané do Klánovického lesa sami nechodili. "Samozřejmě nemůžeme nikomu zakazovat vstup do tohoto lesoparku, nicméně prosíme každého, aby do této lokality nechodil sám, ale minimálně v páru, ne-li ve větší skupince. Stejně tak i nadále platí včerejší upozornění, abyste se vyvarovali jakékoliv komunikaci s osobami dle vašeho názoru podezřele vyhlížejícími," varuje mluvčí.