Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Češi sázejí i na nahá prsa u voleb. Na Drahoše a Zemana už prosázeli přes 140 milionů

Autor: bud - 
18. ledna 2018
05:02

Češi „propadli“ sázkám na prezidentské volby. Zatím prosázeli přes 140 milionů korun a tato částka v následujících dnech ještě poroste. Ve druhém kole lidé sázejí častěji na vítězství Jiřího Drahoše, v jehož vítězství věří také sázkové kanceláře. Vsadit je ale možné i na to, zda Miloše Zemana bude při hlasování opět obtěžovat odhalená žena.

Už před prvním kolem dosáhly sázky na výsledky prezidentské volby částky 120 milionů korun a pro druhé kolo zájem nadále roste. Od soboty zaznamenaly sázkové kanceláře sázky za dalších nejméně 23 milionů. Lidé nejčastěji sázejí stovky až tisíce korun. Výjimkou ale nejsou ani sázky nad půl milionu korun.

„Zájem i o druhé kolo je mimořádný,“ řekl pro Blesk Zprávy mluvčí Fortuny Pavel Šrain s tím, že v této kanceláři sází momentálně většina lidí na vítězství Jiřího Drahoše. „Na Drahoše směřuje i většina velkých sázek, všechny tikety za 300 tisíc a více míří na jeho vítězství. Vůbec nejvyšší tiket ve 2. kole směřuje na Drahoše ve výši 526 tisíc korun při kursu 1,66 : 1,“ upřesnil.

Vysoký zájem ale potvrzují i další sázkové kanceláře. Václav Sochor ze společnosti Tipsport říká, že zájem je letos mnohem vyšší než ve volbách před pěti lety. „Na vítězství Miloše Zemana už jsme přijali víc než 12 tisíc sázek, na Jiřího Drahoše přes 7 tisíc,“ uvedl s tím, že jen od soboty u nich lidé prosázeli na volby 12 milionů korun.

Favoritem byl dlouho Zeman

Bookmakeři momentálně věří ve vítězství Drahoše, a to s kurzem přibližně 1,5 : 1, Zeman má pak kurz 2,6 : 1. Sázka ve výši 100 korun například na vítězství Drahoše tak přinese výhru 150 korun. V jednotlivých kancelářích se tyto kurzy liší řádově o setiny.

Ještě minulý týden přitom situace vypadala úplně jinak. „Zatímco favoritem 1. kola byl jasně Miloš Zeman, teď bookmakeři a sázkaři favorizují Jiřího Drahoše,“ upřesnil Sochor.

Tomu do značné míry odpovídaly i sázky – lidé mnohem více věřili ve vítězství Zemana. Třeba Tipsport má z ledna sázenku „na Zemana“ za 400 tisíc korun. Nyní ale všechny kanceláře potvrzují přesun k jeho vyzyvateli. „Přes 80 procent lidí sází na jeho výhru,“ řekl mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Sázky na debaty i dceru Kateřinu

Nově se objevily i některé speciální nebo kuriózní sázky. Například u Fortuny je možné si v kurzu 100 : 1 vsadit na to, že ve volební místnosti, kde bude volit Miloš Zeman, bude opět pobíhat nahá žena.

Nechybí ani sázky na to, že Zemana doprovodí při volbě jeho dcera Kateřina (3 : 1), nebo na to, kdo bude moderovat předvolební debatu v České televizi. Favoritem je zatím moderátor Jakub Železný (1,8 : 1). Kancelář Chance zase nabízí sázky na počty získaných hlasů v jednotlivých krajích.

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
oldedek ( 18. ledna 2018 10:22 )

Ovčáček: Naší strategií jsou čtyři debaty, ať pan Drahoš přijde, nebo ne… Nó když jsou ti Hradní křiváci takhle vyčůraní, a mění ze strachu své názory ze dne na den, tak bych panu Drahošovi doporučil aby šel na ty dvě předem domluvené debaty a na ty další dvě, podobně jak to udělal Zeman Horáčkovi, poslal do diskuze bývalého velvyslance pana Petra Koláře, novináře pana Martina Fendrycha nebo pana Veselovského aby jak říká Kecáček nemusel „pan“ prezident sedět naproti prázdné židl…. Jó a nemusí si sebou brát ani fíkus ….

salto ( 18. ledna 2018 09:36 )

Jaká protislužba to mohla asi být? Nic mě nenapadá, nebo že by StB?

podelanejkopecek ( 18. ledna 2018 09:35 )

A TY JSI DOBRY-CLOVEK

cepp ( 18. ledna 2018 08:45 )

Vidím, že zase na chvíli půjčili počítače v psychiatrické léčebně v Bohnicích Zemanovcům.

dobry-clovek ( 18. ledna 2018 08:41 )

Drahoš je český pedofilni Hitler

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa