Hokejisté ze slavné NHL pomalu propadají skepsi, že by vychválená soutěž letos vůbec začala. „Myslíme si, že to může trvat dlouho. Jednání se vůbec nikam nepohnula. Celá sezona je v ohrožení,“ tvrdí Danny Cleary, útočník Detroitu, a není rozhodně sám. ¨

Kladno pojistky neutáhne

V tom případě by to byla výhra i pro fanoušky v Česku, kteří by své oblíbence viděli v extralize celou sezonu. Tedy pokud by se nerozprchli po Evropě nebo do zámožné KHL. „Teď na to nejde odpovědět. Řešili jsme pojistky a smlouvy po dobu dvou měsíců. Musíme si s hráči sednout a rozebrat to. Teď je ale brzy,“ řekl Václav Bartoš, ředitel Kladna, kde září Jágr, Plekanec, Tlustý, Židlický a Kaberle.

Rytíře by ale tížily milionové pojistky a někdo z hráčů by musel pryč. „Z hlediska klubu si myslím, že nejsme schopni to utáhnout. Můžeme však najít sponzora, který nám pomůže,“ věří Bartoš.

Jágr by zůstal

Kdo by určitě zůstal, je největší hvězda Jaromír Jágr. „Kladno je jeho klub a chce tu být. Může se to samozřejmě změnit, ale sezonu by spíš dohrál tady,“ tvrdí Bartoš, který je velkým kamarádem Jaromíra. U ostatních je setrvání v klubu otázkou.

Proč je v NHL výluka?

Při jednání o nové kolektivní smlouvě v NHL jde o dělení zisku. Vedení ligy a vlastníci klubů by si přáli z celkového balíku zisků větší polovinu, na to však hráči nechtějí přistoupit.

Fotogalerie
3 fotografie