Od říjnového turnaje v německém Ismaningu nehrála zápas, údajně z rodinných důvodů se omluvila ze všech turnajů v novém roce včetně grandslamového Australian Open. Pravda ale může být někde jinde! Ve druhé polovině roku neměla podle informací Blesku projít dopingovým testem... „Odhlásila se velmi podivným způsobem,“ řekl Blesku jeden tenisový trenér, který si nepřál být jmenován.

Všichni mlčí

Unavená? Zraněná? Těhotná? Fámy o dlouhé herní pauze Záhlavové-Strýcové čile bují, ovšem informace o dopingu se v poslední době šíří tenisovými kruhy rychlostí blesku. „Nezlobte se, ale k tomu vám nemohu více říci,“ prohlásil Jan Chlumský, šéf Exekutivy Antidopingového výboru ČR. Ano, nepopřel, že by o případu nic neslyšel! Tajemní byli i v sídle Mezinárodní tenisové federace ITF. „Individuální dopingové případy nekomentujeme do doby, než je provinění potvrzeno,“ napsali Blesku v prohlášení. Na kontrolní test vzorku B se přitom obvykle čeká několik týdnů a do té doby je opatrnost na místě. „Dokud vše nezveřejní oficiální místa, je lepší mlčet...,“ řekl Chlumský.

Tištěný Blesk
Autor: Blesk

Dopingové případy českých tenistů

Potrestáni

1531645:gallery:true:trueKarel Nováček (1995 – kokain): Tříměsíční trest.

 

 

 

1531643:gallery:true:truePetr Korda (1998 – nandrolon): Roční distanc byl symbolický, ukončil kariéru.

 

 

1531644:gallery:true:trueIvo Minář (2009 – pseudoefedrin): Osmiměsíční trest.

 

 

 

1531647:gallery:true:trueOsvobozen

Bohdan Ulihrach (2003 – nandrolon): Dvouletý trest byl později zrušen – látku obsahovaly schválené energetické tyčinky. Od ATP se dočkal satisfakce. „Dostal jsem peníze a chráněný žebříček na rok, ale stejně mi zničili kariéru!“

 

  • Fotogalerie
    8 fotografií