Kokainový král, jak je v Plzni Strýc přezdíván, přišel včera k plzeňskému soudu viditelně v dobré náladě. Za dva miliony korun je totiž už měsíc na svobodě. Kauci za něho zaplatila švagrová. Spekuluje se ale o tom, že byla pouze prostředníkem a peníze poskytla jeho dcera Barbora, která za kariéru vydělala 44,5 milionu korun.

Bára zatčení obrečela

Od ledna, kdy Strýce zatkla zásahovka, se jeho dcera ke kauze nevyjádřila. Podle informací Blesku to ale hodně obrečela a je s otcem v úzkém kontaktu.

„Pan Strýc se může bez omezení pohybovat po celé republice. Nesmí ale bez souhlasu soudce vycestovat za hranice,“ vysvětlil Blesku státní zástupce Robert Merkur.

Místo vězení luxus

Strýc si tak může užívat luxusu ve vile v prestižní městské části Bručná. A to je na něm očividně i vidět. „Jste pěkně opálený. Vypadáte mnohem lépe, než minule,“ okomentoval soudce Strýce, který měl na sobě luxusní košili od módní firmy Ralph Lauren za několik tisíc korun. Nedostatkem peněz rozhodně netrpí...

Strýcová-Záhlavová
Autor: Blesk

Korunní svědek změnil výpověď!

Teprve na potřetí dostala justice k soudu korunního svědka obžaloby Jana Andrleho. Ten v lednu při výslechu na policii Strýcovi zavařil, teď ale změnil výpověď!

„Utratil jsem u něho 180 tisíc korun. Dva roky jsem si od něj kupoval kokain a to vždy jeden nebo dva gramy. Někdy jedenkrát jindy i třikrát týdně,“ řekl v lednu Andrle, který Strýce práskl policii poté, co u něho strážci zákona našli dva sáčky s kokainem.

Včera ale u soudu obrátil s tvrzením, že mu policisté vyhrožovali. „Já od Strýce kokain nekupoval. Jen jsem si řekl o vzorek, abych ho vyzkoušel. Když jsem odjížděl, zastavili mě policisté a sáček našli. Pak jsem vypovídal pod jejich nátlakem,“ tvrdí.