Ohledání místa neštěstí kriminalisté ukončili ve středu v 16:45 hodin. Na místě byl i statik, který označil místa, kam nebylo bezpečné vstupovat. Tato místa následně zdokumentoval dron. „Celé to místo bylo zadokumentováno fyzicky našimi techniky, nebo za pomoci techniky,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Práce kriminalistů nadále pokračuje. „V rámci prošetřování budou samozřejmě zadány i znalecké posudky z různých oborů, abychom dospěli ve finále ke konkrétnímu závěru, zda někdo pochybil, případně jakým způsobem a kdo,“ dodal Hulan.

S ukončením vyšetřování na místě se Mikulandská ulice také otevřela, zatím však pouze pro pěší. Do středečních 16:45 se do ulice lidé, kteří zde bydlí nebo pracují, dostali pouze za doprovodu policie.

Budovu policisté převzali v úterý pozdě večer poté, co hasiči ukončili záchranné práce. Přestože měli podezření, že pod sutinami ještě mohou být další zavalení lidé, nikoho dalšího už nenašli. Budova je nestabilní, statik ji prohlásil za nebezpečnou.

Podle mluvčího Metrostavu Martina Patřičného jsou na staveništi vyznačeny prostory, kde se do doby, než budou zajištěny některé konstrukce, nesmí nikdo pohybovat.

„Naší prioritou je teď zajistit bezpečnost stanoviště. Až se to podaří, budou moci pracovníci zahájit odvoz suti z místa. Stavební úřad nyní uložil vlastníkovi stavby, aby ve spolupráci s projektantem a zhotovitelem zpracoval návrh technologických řešení pro zajištění bezpečného pohybu osob na staveništi,“ uvedl Patřičný. Další koordinační schůzka se stavebním úřadem je podle něj naplánována na pondělí.

Fotogalerie
13 fotografií