K nepříjemné dopravní nehodě došlo na železniční trati mezi Klánovicemi a Úvaly. Vlak v těch místech srazil a podle všeho i usmrtil osobu. Na místě jsou záchranáři i hasiči, kteří z vlaku evakuují přibližně 150 lidí. 

Provoz na trati je uzavřen, vlaková doprava byla kvůli události v dané lokalitě odkloněna přes Lysou nad Labem. Zhruba hodinu po nehodě byl zprovozněn provoz na 2 ze 3 traťových kolejí. Vlaky i tak nabraly značné zpoždění.

V 16:40 mezi Úvaly a Běchovicemi srazil rychlík jedoucí z Hradce Králové do Prahy osobu, která se pohybovala v prostoru veřejnosti nepřístupném. Při srážce byla osoba usmrcena,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová potvrdila, že do Klánovic vyjeli záchranáři a inspektor, další informace zjišťuje. České dráhy a organizátor pražské dopravy Ropid na svých webech informovaly cestující, že byl zastaven provoz na železnici mezi Běchovicemi a Úvaly. Vlaky od Prahy zastavily v Běchovicích, vlaky od Kolína v Úvalech. Autobusová linka číslo 250 byla prodloužena do Úval.