Palác Národní v srdci metropole vzniká od roku 2012. Původně se tady měl nacházet další hotel, ale radnice Prahy 1 s tím nesouhlasila. Podle jejího vyjádření už je hotelů v centru Prahy dostatek, přáním úřadu byl vznik prostoru pro veřejnost. V nádvoří objektu, kde původně měl stát lobby bar nového ubytovacího zařízení, tak najdou nejen Pražané nové místo k posezení na zahrádce restaurace nebo kavárny.

Budova jen několik týdnů před svým zpřístupněním veřejnosti dostala nový název „Drn“. Tato změna má podle Jana Kubíčka ze společnosti Sebre, která je investorem této stavby, být v souladu s celou koncepcí domu. Tu totiž doslova obklopí zeleň, takže budova bude drn připomínat. „Měly by tam růst květiny v truhlících, začnou tam růst traviny, které vytvoří takové lemování v každém patře, takže když se bude člověk na dům koukat zespodu, uvidí zelený kopec. Drn je krátké, výstižné a zajímavě znějící české slovo,“ vysvětlil Jan Kubíček.

Na každém patře novostavby je možné pozorovat originální využití starého materiálu, který se nacházel v původní zástavbě. Skládá se z něj například recepce, dekorativní strop ve vstupu do domu a mnoho dalších prvků interiéru i exteriéru. Na střeše se nabízí nový a neotřelý pohled na pražské panorama, který je opravdu pozoruhodný. Jen škoda, že toto místo nebude přístupné veřejnosti, ale dostanou se sem jen pronajímatelé kanceláří v nejvyšším patře komplexu.

Co ještě k budově Jan Kubíček prozradil? Podívejte se na video:

Svůj vlastní názor na celou budovu si budete mít možnost udělat už brzy. Podle radnice Prahy 1 se „Drn“ veřejnosti zpřístupní na přelomu listopadu a prosince, kdy by se měla na místě zprovoznit galerie. Kavárny, restaurace nebo kanceláře se však budou teprve na místě objevovat v průběhu následujícího období.

Prohlédněte si fotografie venkovní i vnitřní části téměř dokončené novostavby v srdci Prahy:

Fotogalerie
29 fotografií