„Tři profesionální a dvě dobrovolné jednotky zasahovaly v ulici U Elektry v pražských Vysočanech u požáru ve výrobní hale. V 5:57 hodin přijela na místo jako první jednotka z Holešovic, požár hasily také jednotky ze Satalic, centrály a Petřin. Profesionálním hasičům pomáhali i kolegové z dobrovolných sborů z Běchovic a Kbel,“ uvedl tiskový mluvčí pražských hasičů Martin Kavka

Podívejte se, jak vypadá cvičení hasičů při požáru:

Šlo o požár vybavení ve výrobní hale na tištěné spoje elektrosoučástek. Hasiči likvidovali požár pomocí dvou proudů a dýchací techniky, použili i výškovou techniku. Jeden proud vedli po střeše objektu.

V 6:20 hodin dostaly jednotky požár pod kontrolu, pak se uskutečnilo jeho dohašování uvnitř haly a odvětrání prostoru pomocí přetlakové ventilace,“ dodal Kavka.

Při rozsáhlém ohni naštěstí nebyl nikdo zraněn. Majitel objektu škodu vyčíslil na pět milionů. Příčiny vzniku požáru jsou nadále předmětem vyšetřování. „Z jednoho ze strojů na výrobu tištěných spojů jsme odebrali vzorky k dalšímu zkoumání. Specialisté musí prověřit, zda příčinu požáru způsobila technická závada,“ oznámil mluvčí hasičů.

Podívejte se, jak to na místě vypadalo:

Fotogalerie
12 fotografií