„Měli jsme oba pejsky zavřené doma, aby pro ně nebyl zvuk petard tak stresující. Jenže jak jsme přebíhali sem a tam, Sunny se dostala při otevření dveří ven,“ popisovala večer prvního ledna majitelka Lenka.

Pejska zvuk ohňostrojů natolik vystrašil, že se rozeběhl pryč od domu. „Ještě nikdy se nezatoulala. Je to shoda nešťastných náhod,“ vzpomínala Lenka. „Běželi jsme za ní, ale v ulici Vychovatelna jsme ji ztratili,“ popisovala večer.

Naděje umírá poslední

Během těch deseti dní se majitelce ozvalo několik lidí. „Nejprve se mi ozvali mladí kluci, kteří ji viděli Na Korábě v Libni při cestě do školy. Ale tehdy jim učitelka nedovolila telefonovat, a tak mi volali se zpožděním,“ pokračovala ve vyprávění.

„Potom mi volala jedna paní, která tvrdila, že ji viděla s bezdomovci,“ svěřila. Poslední zmínku o Sunny tak dostala od známé, která ji viděla na Bulovce. „Vypadá to, že se motá v okruhu Palmovka–Bulovka,“ domnívá se Lenka.

Nekouše!

„Sunny je dva a půl roku stará fenka. Na své jméno slyší. Váží do dvaceti kilo,“ popisovala majitelka svého pejska. V době ztráty na sobě měla obojek se jménem a telefonním číslem. Nemá čip ani tetování. „Je milá a hodná na lidi,“ vysvětlovala, že není důvod bát se fenku odchytit.

V případě, že byste pejska zahlédli, zavolejte její majitelce na telefonní číslo 728276144.