Hysterické ženy, která křičela na celou ulici a z okna bytu ve 3. patře vyhazovala různé předměty, si všiml během hlídky jeden ze strážníků a přivolal na pomoc své kolegy.

Během krátké doby žena z okna vyhodila počítač, menší skříňky, reproduktory, oblečení a další osobní předměty. „Protože hrozilo nebezpeční zranění kolemjdoucích osob, hlídka městské policie okamžitě zakázala vstup na přilehlý chodník a částečně i na vozovku před domem v ulici Zlatnická a Petrské náměstí,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Když strážníci dorazili k bytu, uslyšeli za dveřmi hádku muže a ženy. Na výzvu jim otevřel muž. „V tu chvíli strážníci z chodby spatřili ženu, která seděla na parapetu s nohama vystrčenýma ven, v ruce držela počítač a začala se převažovat dopředu tak, že hrozilo, že vypadne z okna ven. Strážníci ji okamžitě za pomoci hmatů a chvatů stáhli zpět do bytu. Poté se žena snažila ještě opakovaně strážníkům vysmeknout a dostat se znovu k oknu,“ popsala dramatickou událost mluvčí.

Dodala, že se strážníci rozhodli pro jistotu ženě přiložit pouta, protože hrozilo, že bude ve svém jednání pokračovat. „Muž totiž hlídce sdělil, že tyto záchvaty má jeho přítelkyně docela často a dnes mu dokonce vyhrožovala, že vyskočí z okna,“ vysvětlila mluvčí.

Strážníci proto nakonec na místo přivolali záchrannou službu, která si čtyřiatřicetiletou cizinku převzala do své péče a následně ji převezla na psychiatrii jedné z pražských nemocnic.

Fotogalerie
4 fotografie