Bauerová, která radila primátorce s oblékáním a měla na starosti charitativní či sportovní projekty, končí na magistrátu jen po pár měsících.

Přestože mám ráda práci, kterou pro primátorku dělám, nechci, aby kvůli mně byla soustem médií. Rozhodla jsem se svůj externí úvazek na magistrátu s okamžitou platností ukončit,“ sdělila Bauerová Blesk.cz ještě před oficiální schůzkou s Krnáčovou.

Ta nakonec s rozvázáním spolupráce, ač nerada, souhlasila. „Svou práci odvádí dobře. Podle toho, co vím, se Martina do ničeho nezapojovala, byla mladá a ve vleku tehdejšího přítele,“ hájí dnes už bývalou spolupracovnici Krnáčová.

Bauerová v roce 2007, kdy jí bylo 20 let, spoluzakládala ženskou neonacistickou organizaci National Resistance Supporters – Women Side. Ta měla sjednotit dívky a ženy, které se v té době pohybovaly kolem neonacistického hnutí v Česku.

Dnes už bývalá poradkyně označuje tuto etapu života za velkou chybu. Navíc se brání označení neonacistická organizace, ona sama by ji pojmenovala nacionalistická. „Z dnešního pohledu to byla tenkrát hloupost, ale byla jsem mladá a šíleně zamilovaná. Nikdy jsem nikomu neublížila ani nechtěla ublížit, a proto mi asi bude ještě chvíli trvat, než pochopím, co se to kolem mě spustilo. Co je to asi za lidi, kteří tu informaci dali novinářům, aby z ní udělali senzaci? Proč? Aby ublížili mně? Primátorce?“ ptá se.

Skončit u Krnáčové se rozhodla poté, co na její minulost upozornil portál Echo24.cz. „Uzrálo to ve mně vlastně několik hodin po prvním článku, který se vrátil do mé hluboké minulosti a nechal veřejnost, aby soudila život tehdy dvacetileté holky,“ dodala.

Fotogalerie
3 fotografie