Unikátní fáro můžete občas vidět na silnicích kolem Brna. Jenže jen málokdy. Vyrobilo se letos a zatím s ním majitel najezdil 1500 kilometrů. Podle informací Nedělního Blesku muž střídá deset různých luxusních vozů.

Na vysněné fáro čekal celý rok. Taková je totiž objednací lhůta. Koupil ho za 32 milionů, ale teď je jeho hodnota o 18 milionů vyšší. „Je to investiční auto. Vzhledem k tomu, že jde o limitovanou sérii a nejde už koupit, tak jeho hodnota stoupá,“ vysvětlil Michael Reichelt ze společnosti Manta Ray, která luxusní vozy prodává.

McLaren P1
● Pod kapotou je 3,8litrový
osmiválec kombinovaný
s elektromotory.
● Celkový výkon je 916 koní.
● Auto zrychlí z nuly na stovku za 2,8 sekundy a na magickou třístovku za
16,5 sekundy

Pojištění? 1 milion ročně!

Pojistit takové fáro stojí pořádný balík. Údajně až 1 milion korun ročně. Pokud takových vozů vlastníte třeba desítku, můžete se dostat na množstevní slevu třeba i 300 tisíc.

Unikátní sporťák byl včera k vidění v Průmyslovém paláci, kde se konala výstava Autoshow. „Majitel nám ho na výstavu ochotně vypůjčil. Je to unikátní možnost vůz vidět,“ vysvětlil Michael Reichelt z Manta Ray.

Na jediném celostátním autosalonu mohli návštěvníci vidět 200 nových a užitkových vozů. Kromě nejdražšího McLarenu P1 tu bylo k vidění třeba Lamborghini Aventador LP 700-4 za 10 milionů, McLaren 650S Spider za 6 milionů či bentley rovněž za 6 milionů.

Barvu vozu si můžete vybrat z 18 základních, případně si připlatit. Tohle je právě příplatková Papaya Orange, která stála 40 000 eur (1 100 000 Kč).

 

Fotogalerie
10 fotografií