Juraj miluje hudbu odnepaměti. Věnuje se jí už 17 let. Do povědomí se lidem dostal ale až díky televizní soutěži Česko Slovensko má talent. „Na Talentu se mi líbilo, že jsem tam mohl být sám za sebe a se svou tvorbou. Nešel jsem tam jen proto, abych se jen ukázal lidem. Chtěl jsem se podělit také o poselství mých písní,“ prozradil hudebník.

Nejde o slávu

Zlaté z nebe mu u nohou po dotočení televizní show nepřistálo. Poslední tři roky byly o tvrdé dřině. „Jak to skončilo, vše se vrátilo zpět… A zas se člověk musí starat sám o sebe a nemít velké oči… Točí se tam mnoho peněz a charakter se moc nenosí. Nebaví mě ta smetánka, která si na něco stále potřebuje hrát a má potřebu si něco neustále dokazovat,“ popisoval Juraj, jak je pro něj důležité tvořit pro lidi a ne pro slávu a peníze.

Chci upřímnost

Jak sám říká, „ďáblovi se neupsal“. A tak Jurak Hnilica zpívá po Česku a Slovensku proto, aby sdílel své romantické písně. „Pevně věřím, že když něco myslíte upřímně a dáte do toho lásku, tak se vám to podaří,“ říká s úsměvem optimistický zpěvák.

Po dlouhých třech letech koncertování, točení videoklipů a skládání nových písniček vydává své druhé album „Slnečný…“, se kterým vyjíždí na české turné. To odstartovalo už 5. dubna v Hradci Králové. Během tohoto měsíce navštíví celkem deset měst, z nichž to poslední bude Praha. Podrobnější informace o koncertu, při kterém pokřtí novou desku, objevíte tady.

Co ho čeká po turné

A co plánuje do budoucna? „Určitě bych chtěl natočit ještě nějaké videoklipy k dalším písním z mého nového alba a přitom mám rozjednané další projekty, při kterých bych více experimentoval,“ prozradil, že jej čeká spolupráce s DJs. 

Kdy? 28. dubna
Kde? Carpe Diem, Jičínská, Praha 3
Vstupné? 150 korun

Fotogalerie
5 fotografií