V pondělí po práci se můžete vydat na výstavu, která vás vrátí v čase. V Grabově vile se rázem objevíte v době první republiky, konkrétně se ocitnete v období, kdy vám bylo teprve pár let. Zjistíte tady totiž, s jakými hračkami si hráli naši dědové a babičky. Více informací o výstavě objevíte tady.

Kdy? Nejen v pondělí od 10 do 16 hodin
Kde? Grabova vila, Praha 8
Vstupné? žádné

Hračky první republiky
Autor: Eva Fornálová

V úterý si můžete vyzkoušet, jaké to je vyprávět dětem. Nemusíte být nutně pedagogy. Stačí se zdarma přihlásit na Storyslam, který pořádá Člověk v tísni. Připravte si pětiminutový příběh a vyzkoušejte si, jaké to je vyprávět většímu publiku. Více informací objevíte tady.

Kdy? V úterý 19:30 až 21 hodin
Kde? Langhans, Centrum Člověka v tísni, Vodičkova 37
Vstupné? žádné

Kam v týdnu zdarma?
Autor: Facebook

Ve středu se můžete zamyslet nad tím, jak moc ekologické je cestování. Jaké mají dopady naše činy, které mnohdy považujeme za maličkosti? A jak naše návštěva ovlivní životy místních? Zkušení cestovatelé se nad těmito otázkami zamyslí ve Skautském institutu na Staromáku. Více informací objevíte tady.

Kdy? Ve středu 17:45 až 20:30 hodin
Kde? Skautský institut, Staroměstské náměstí
Vstupné? žádné

Kam v týdnu zdarma?
Autor: Facebook

Ve čtvrtek zajděte na výstavu, která potěší všechny milovníky pop-artu. Výstava Pop-art show vám představí příběhy, které se ukrývají za jednotlivými obrazy. Více informací o výstavě zjistíte tady.

Kdy? Ve čtvrtek od 19 do 22 hodin
Kde? Meet Art, 28. pluku 7
Vstupné? žádné

Kam v týdnu zdarma?
Autor: Facebook

V pátek v sobě můžete probudit soutěživého ducha. Kdy jindy, když ne večer před víkendem? V „Hybernská ožívá“ proběhne páteční večer klání v pojídání kvašené fermentované pochoutky kimchi. Pokud ale nebudete mít odvahu, můžete tady tuhle pochoutku jen ochutnat. Více informací objevíte tady.

Kdy? V pátek od 17 hodin
Kde? Hybernská ožívá, Hybernská, Praha 1
Vstupné? žádné

Kam v týdnu zdarma?
Autor: Facebook