Autobusem levně a rychle

V plánu je sice i rychlodráha z Dejvic na Kladno přes letiště, cestující se však vlakem na letiště svezou nejdříve v roce 2024. Do té doby mají pouze jedinou alternativu – a tou jsou autobusyMezinárodní Letiště Václava Havla Praha se nachází na severozápadním okraji Prahy v blízkosti obcí Kněževes a Přední Kopanina. Přímo na letiště se můžete dopravit autobusy PID a speciální autobusovou Airport Express linkou.

Linka Airport Express

Linka Airport Express je speciální autobusová linka, která nízkopodlažními autobusy s rozšířeným prostorem pro uložení zavazadel zajišťuje přímé propojení letecké, železniční a městské hromadné dopravy od 5:30 do 22:30 hodin. Jezdí každých 30 minut. Dospělý se z hlavního nádraží na letiště sveze za 60 Kč, za zavazadlo nezaplatí ani korunu navíc. Dětská jízdenka je o polovinu levnější. Jízdní řád i další informace najdete zde.

Nenastupujte do autobusů, které mají napsáno na tabulích >>No city centre<<.
Autor: Tadeáš Provazník

Denní autobusová linka číslo 100, 119 a 191

Na letiště Václava Havla se také přes den dostanete autobusy 100, 119 a 191, přičemž za cestu zaplatíte 32 Kč, pokud nepřekročíte časový limit jízdenky, který je 90 minut. Linka číslo 100 jezdí na letiště ze Zličína, a to v intervalu 7,5 minuty až 30 minut. Linka číslo 119 vyjíždí na letiště Václava Havla z Nádraží Veleslavín. Linkou 100 a 119 jste v cíli zhruba za čtvrt hodiny. Linka 191 jede nejdéle, a to 51 minut, pokud nastoupíte na výchozí stanici Na Knížecí.

Noční autobus na letiště

Využít autobus při své cestě na letiště můžete i v noci, kdy jezdí autobusová linka číslo 150. Ta jezdí ze zastávky Na Beránku přes I. P. Pavlova směrem až na letiště.

Pohodlně taxíkem

Na letiště se můžete pohodlně dostat i taxíkem. Cena z centra města na Letiště Václava Havla Praha by se měla pohybovat okolo 500 Kč až 600 Kč. Ceny se však odvíjí od vzdálenosti, která vás od letiště dělí, a také od sazeb jednotlivých taxikářů. Vždy je lepší si částku, kterou za taxislužbu na letiště zaplatíte, předem ověřit. 

Taxislužba před Terminálem 2
Autor: Tadeáš Provazník

Na letiště vlastním vozem

Další variantou, jak se dostat na pražské letiště z centra metropole nebo jiných městských částí, je vlastní automobil. Lze říci, že je to nejpohodlnější ze všech uvedených variant, hlavně pokud rodiče cestují s dětmi. Zároveň je nutné počítat s tím, že si za pohodlí člověk o trochu připlatí. Záleží však, na jak dlouho na dovolenou odlétáte. Za týdenní parkování na letišti zaplatíte okolo 1 000 Kč, za dvoutýdenní pak zhruba 1 600 Kč. Vždy je potřeba se dopředu informovat, zda je na parkovišti volno.

Fotogalerie
25 fotografií