Oslava Mezinárodního dne tance na pražské Náplavce uspořádala tančírny Art 4 People na Vltavě už potřetí. Lidé měli šanci naučit se během jednoho podvečera tance jako je tango, salsa a rumba. Profesionálové jim poradili v krocích a postojích.

„Považujeme to za skvělou příležitost, jak tanec přiblížit lidem a přesvědčit je o tom, že i oni si mohou některý z tanečních stylů lehce osvojit. Z mnohých návštěvníků se tak třeba stali pravidelní frekventante našich tanečních kurzů," zmínila pořadatelka Kateřina Peková.

V rámci každého tanečního žánru byla na začátku tančírny úvodní škola kroků, ve které se mohl každý naučit základní kroky daného stylu. „Jak vidíte, máme tady lektory, kteří jsou také připraveni návštěvníky v rámci možností a v případě zájmu individuálně opravit a poskytnout jim rady jak na to,“ popisovala Peková dění přímo na místě. Následoval samotný tanec bez pomoci profesionálů.

Začátečníci si možnost využít základní lekce několika tanců s pomoci lektorů pochvalovali. „Na střední škole jsme chodili do tanečních, ale tehdy jsem ještě ani netušil, že tanec může být zábava. Poprvé jsem tady byl loni také v rámci Mezinárodního dne tance. Nebýt tehdejší přítelkyně, která mě sem vzala, neodvážil bych se zase znovu tančit,“ řekl Blesku Tomáš (32), který už rok chodí na pravidelné taneční kurzy. A znovuobjevil lásku k tanci.

Při tanečním večeru se v pátek na lodi vystřídalo na 1500 hostů.

Fotogalerie
4 fotografie