Rádi byste zachránili kočku z útulku, ale nevíte, jestli by se jí u vás líbilo? Není nic jednoduššího, než o tomto víkendu vyrazit na umísťovací výstavu koček v Praze 2, kde se o nabízených domácích mazlíčcích dozvíte všechno podstatné.

Chtěli byste znát její dosavadní osud? Budete mít kočku spíš mazlivou, nebo opatrnější? Zvládne společnost jiné kočky nebo psa? Vyhovoval by jí víc život v bytě, nebo si ráda rozšiřuje své teritorium i venku? To všechno na umísťovací výstavě návštěvníkům k jednotlivým mazlíčkům prozradí kočičí „tety“, které budou na místě připravené odpovídat na všechny dotazy účastníků.

„Pokud by kočku z výstavy z nejrůznějších důvodů již v budoucnosti nemohl nový majitel mít, vrací se do původní ochranářské organizace, kde o ni pečovala kočičí ‚teta‘. Tato podmínka je pomocí majiteli, aby nemusel kočičce shánět jiný domov, ale mohl ji bez problémů vrátit tam, kde se o ni starali a kde to zná,“ vysvětlila k opatření na výstavě Dana Javůrková, která se pořádání podobných akcí dlouhodobě věnuje.

Umísťovací výstava proběhne v sobotu 18. listopadu od 10 do 17 hodin, naleznete ji v botanické zahradě v ulici Na Slupi. Akci pořádá Sdružení na ochranu zvířat v krajní nouzi.

Fotogalerie
9 fotografií