O prvním zářijovém víkendu se rozšiřuje seznam výluk v souvislosti s prácemi dělníků v oblasti Albertova. Obousměrně se přeruší provoz tramvají v úseku Otakarova – Albertov a v úseku Výtoň – Albertov – Karlovo náměstí tramvaje nepojedou pouze v uváděném směru.

Linka číslo 4 se dočasně ruší, pouze v úseku Sídliště Barrandov – Smíchovské nádraží bude jezdit linka 34. Tramvaje číslo 18 a 24 ze zastávky Moráň pojedou přes objížďku po zastávkách Albertov, Výtoň, Palackého náměstí a Karlovo náměstí, odkud budou pokračovat po běžné trase. Vozy s číslem 23 pojedou z Národní třídy odklonem po Lazarské, Václavském náměstí, Masarykově nádraží do zastávky Bílá labuť, kde svou jízdu skončí.

Zásah dělníků ovlivní také provoz nočních tramvají. Linka číslo 95 se ve směru od Vozovny Kobylisy zkracuje do zastávky Albertov, v opačném směru pak pojede přes Výtoň, Palackého a Karlovo náměstí. Vznikne také dočasná linka číslo 90, která obslouží trasu Ústředí dílny DP – Černokostelecká – Strašnická – Koh-i-noor – Náměstí Bratří Synků.

Schéma výluky DPP
Autor: DPP

S výlukovým jízdním řádem se počítá od soboty 2. září do čtvrtka 28. září. V úseku Otakarova – Albertov pak má rekonstrukce pokračovat až do prosince letošního roku, s největší pravděpodobností proto i po ukončení tohoto termínu budou na trase fungovat další dočasné úpravy.

Řidiči tramvají musejí denně řešit nepříjemné situace, kdy chodci nebezpečně přebíhají před jedoucím vozem: