Dopravní řešení Klárova by si podle některých místních obyvatel zasloužilo větší pozornost. Nejde přitom o nijak velké zásahy, ale jednotlivé dílčí úpravy, které by zjednodušily život místním.

Problematická je situace také v ulici U Železné lávky, která se nachází na opačné straně parku naproti stanice metra A Malostranská. Auta tady mají zakázaný průjezd, ale někteří řidiči to nerespektují. „Je to zkratka pro nedočkavé řidiče, kteří se chtějí vyhnout semaforu a složité křižovatce na Klárově. Často se tady auta rozjedou až rychlostí 100 kilometrů v hodině. Přitom je tady dětské hřiště,“ poukázal na palčivý problém zdejší obyvatel Miroslav B.

Děti mají být samozřejmě při trávení volného času na hřišti pod dozorem, nicméně rychle projíždějící auta navzdory zákazu rozhodně bezpečnosti v této situaci nepřidávají. Řešení by přitom nemuselo být nijak nákladné. „Je zázrak, že se tu zatím nic zlého nestalo. Přitom by se tu mohly vhodně vytvořit zpomalovací pruhy jako například v Dlouhé ulici, kde se to podařilo hezky,“ nastínil možnosti řešení Miroslav B.

Změny mají přijít

„Věcí se budeme zabývat a v případě potřeby zkusíme najít vhodné řešení, které by toto nebezpečí eliminovalo,“ uvedla po upozornění redakce Blesk.cz na tuto skutečnost mluvčí radnice Prahy 1 Veronika Blažková. Obecně k dopravnímu řešení na Malé Straně pak dodala, že místní úřad má připravený projekt na celkové zklidnění této lokality. Detaily zatím nejsou veřejně známé, protože celou věc radnice v současnosti projednává s magistrátem.

Jak to vypadá na zmiňované lokalitě Klárova? Podívejte se:

Fotogalerie
12 fotografií