Modřanská rokle je přírodní památkou na území Prahy 12. Radnice v druhé polovině dubna na místě otevřela staronovou naučnou stezku, kterou si milovníci přírody mohli poprvé projít během oslav Dne Země.

Při téměř dva a půl kilometru dlouhé procházce po modré turistické značce naleznou návštěvníci sedm zastavení podél cesty, které nabídnou informace o rekonstrukci lesa, teplomilných stepních společenstvích, potočním luhu, vodních biotopech nebo historii tohoto území.

„Původní naučná stezka v této cenné přírodní lokalitě byla v dezolátním stavu, ani jsme nevlastnili autorská práva k zastaralým informačním tabulím. Před rokem jsme se proto rozhodli vytvořit novou, kvalitně zhotovenou naučnou stezku. Zastávky jsme se snažili doplnit originálními prvky a zpestřit je tak, aby byly zážitkem pro děti i dospělé,“ uvedl starosta Prahy 12 Milan Maruštík (ANO).

Turistické zastávky jsou doplněné netradičními interaktivními prvky, panely s informacemi a fotografiemi a v neposlední řadě také kvízovou hádankou. Autorem projektu je zkušený tvůrce turistických stezek Radek Borovička.

Oblíbenou turistickou atrakcí posledních let je také stezka v korunách stromů. Jak vypadá na záběrech z ptačí perspektivy? Podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

Takhle to vidí ptáci: Dron natočil stezku v korunách stromů David Malik, Matěj Šrám