K uvolnění části skalního masivu nad silnicí vedoucí z Radotína do Zadní Kopaniny došlo v sobotu 18. února. Kameny se sesunuly přímo na silnici a ohrozily projíždějící řidiče. Největší balvany měly hmotnost až jednu tunu. Úsek mezi Cikánkou a Maškovým mlýnem je proto uzavřen až do odvolání.

Na základě posouzení statika bude komunikace nadále v obou směrech úplně uzavřena, a to po dobu sanace svahu, kterou zajistí Českomoravský cement.

„V tuto chvíli nevíme, kdy se silnice otevře pro dopravu. Firma, která pracuje na zabezpečení svahu, čeká na speciální svodidla, která by měla pádům kamenů do budoucna zabránit,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Změny v MHD

Linka 255 projíždí ulicí Na Cikánce až po zastávku Lomy, dále se vrací a objízdnou trasou přes Lochkov a Slivenec zajíždí do Zadní Kopaniny. Autobusové zastávky Cikánka a Maškův mlýn jsou zrušeny. 

„Podle zjištění pracovníka Prahy 16, který objízdnou trasu linky 255 otestoval v neděli 19. února, nabírají spoje této linky asi desetiminutové zpoždění v obou směrech,“ uvedla Jana Hejrová z oddělení Kanceláře úřadu Radotína.

Podívejte se na uzavřenou silnici:

Fotogalerie
7 fotografií