„Muž zastřelil psa v Nebušicích!“ znělo hrozivé oznámení, které si po jedné hodině odpoledne vyslechli operátoři tísňové linky. „Na místo ihned vyrazilo několik jednotek včetně zásahové, speciální pořádkové i pohotovostní motorizované,“ uvedl pro Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský. Ozbrojený muž totiž představoval obrovské nebezpečí nejen pro nebohé němé tváře, ale i každého člověka, který by se mu připletl do cesty.

O chvíli později přišlo na tísňovou další oznámení, podle kterého muž odnesl psa do rodinného domu. Tam ho také zadržela zásahová jednotka. Podle agentury Aktu.cz muž dlouhou zbraní mířil i na majitele psa. Nikdo z lidí ale naštěstí zraněn nebyl.

„Po provedeném zásahu byli z místa události odvezeni k ošetření dva psi, kdy jeden z nich měl vážná zranění. Nezraněný podezřelý muž byl odvezen do nemocnice, kde bude zjišťován jeho psychický stav. Až to okolnosti dovolí, bude předveden na policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Podle prvotních informací měli psi vběhnout na pozemek zahrady, jehož majiteli se to zřejmě nelíbilo, a proto po nich vystřelil. Okolnostmi celé události se v současné době zabývají pražští kriminalisté,“ shrnul případ policejní mluvčí Jan Rybanský.

Fotogalerie
17 fotografií