Běžná autohlídka strážníků se proměnila v nečekané drama. Kolem půl jedenácté večer v sobotu 18. srpna si v Chlumecké v Praze 14 všimli něčeho podezřelého. Řidič porušil zákaz a vjel do protisměru.

„Strážníci se řidiče pokusili opakovaně za pomoci výstražných světelných a zvukových signálů zastavit, ale ten jejich výzvy nerespektoval a začal před nimi ujíždět,“ říká mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Na červenou

V tu chvíli začala zběsilá honička Horními Počernicemi. Muž dokonce projel všechny křižovatky na červenou. Svým řízením ohrožoval životy ostatních lidí. Do pronásledování se připojil i další vůz městských policistů.

„Za hranicemi hlavního města Prahy mezi Šestajovicemi a Zelenčí nezvládl na kruhovém objezdu řízení a havaroval. Po nárazu začaly z vozidla šlehat plameny. Řidič proto okamžitě z auta vystoupil. V ruce při tom držel neznámou věc,“ popisuje drama mluvčí.

Shořelo mu auto

Strážníci se obávali, že řidič může mít střelnou zbraň: „Hlídka použila hrozbu namířenou střelnou zbraní a následně také slzotvorný prostředek a pouta,“ vysvětluje Seifertová. Sedmačtyřicetiletý muž kladl odpor a odmítal s nimi spolupracovat. Vzápětí zjistili proč.

Dopadený muž měl již třikrát zákaz řízení, a to až do roku 2021. Tentokrát to odneslo i jeho auto. Strážníci se hoříci vůz ještě pokusili uhasit, ale nedařilo se jim to. K plamenům přijeli středočeští hasiči: „K hořícímu autu vyjely tři jednotky hasičů a vyšetřovatel. Oheň dostali pod kontrolu poměrně rychle a nehrozilo větší nebezpečí,“ doplňuje Vladimíra Kereková, kapitánka středočeských hasičů.

Video
Video se připravuje ...

Policejní honička skončila dopravní nehodou. Na místo museli přijet hasiči i záchranka. Aktu.cz

O šoféra se postarala přivolaná sanitka: „Utrpěl lehké poranění hlavy, a proto jsme ho převezli do vinohradské nemocnice,“ komentuje úraz mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová.

Fotogalerie
6 fotografií