„Ve Dvorecké ulici došlo k loupežnému přepadení na ulici, kdy 21letý podezřelý muž ukradl 74leté ženě kabelku. Na místě byl zadržen hlídkou. Schovával se v zadní části domu několik desítek metrů od místa činu,“ popsal Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že policisté tam našli i uloupenou kabelku.

„Žena byla zraněna na hlavě, na místo proto přijela i rychlá záchranná služba,“ dodal.

Jedna z obyvatelek reportérovi Blesk.cz popsala, že k incidentu došlo, když se její 74letá sousedka vracela z nákupu. „Bylo kolem deváté hodiny. Uhodil ji do hlavy – buď kamenem, nebo dlažební kostkou. Policie pak několik dlažebních kostek z místa činu odvezla. Na chodníku bylo plno krve. Kolem 11. hodiny přijeli hasiči a umyli to,“ popsala.

A i podle policie muž zřejmě útočil kostkou. „Kriminalisté také pracují s verzí, že lupič ženu při přepadení udeřil do hlavy dlažební kostkou. V případě odsouzení mu za tento trestný čin hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ sdělil policejní mluvčí Daněk.

Důchodkyně je naštěstí mimo ohrožení života. „Na místě jsme ošetřovali 74letou ženu. Poté jsme ji s úrazem hlavy předali do Všeobecné fakultní nemocnice na standardní oddělení chirurgie,“ řekla Blesk.cz mluvčí záchranky Jana Poštová.

Podívejte se na fotky z místa činu:

Fotogalerie
16 fotografií

VIDEO: Hasiči přijeli smýt krev z chodníku