Policejní hlídka v brzkých ranních hodinách ve čtvrtek 29. září řešila krádež v obchodním centru ve Vršovické ulici. Mezitím policisty upozornila místní ostraha, že jim venku dvojice mužů skáče po autě.

Policisté proto vyběhli ven a našli dva mladé muže, kteří odpovídali popisu. „Mladíci ale s policisty odmítli spolupracovat, opakovaně odmítli prokázat svou totožnost a následovat policisty na služebnu k provedení potřebných úkonů,“ prozradila policejní mluvčí Iveta Martínková.

Po několika výzvách tedy policisté přistoupili k použití donucovacích prostředků, mladíci se strážcům zákona aktivně bránili. Podařilo se zjistit, že se jedná o bratry. Jeden z nich posléze nadýchal jedno promile alkoholu, druhý bratr ještě téměř o další promile navíc.

„Na svou obhajobu mladíci vypověděli, že si chtěli na policejním autě udělat jen pár fotografií. Že by ho přitom mohli poškodit, jim prý vůbec nedošlo. Jejich další chování vůči policistům už ale nijak nevysvětlili,“ dodává k celé situaci Iveta Martínková.

Události na parkovišti u obchodního centra přihlížely ženy, které oba výtržníky doprovázely. Jak bude policie celou událost dál řešit, vyjde najevo až poté, co se stanoví rozsah způsobené škody.