Loupežné přepadení se odehrálo v neděli ráno kolem páté hodiny na odpočívadle na 83. kilometru dálnice D5 ve směru z Rozvadova na Prahu na dohled od dálniční kaple. „Pachatel měl masku přes obličej, byl hubené postavy a v ruce držel krátkou střelnou zbraň,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Netušili, co se děje

Lupič pak s kořistí z benzinky rychle zmizel. Byl nesmírně drzý. Všude kolem čerpací stanice totiž stály zaparkované kamiony s řidiči uvnitř. Ti ale většinou spali a neměli tušení, jaké drama se pár metrů od nich odehrává.

Utrpěl šok

V okamžiku přepadení byli na čerpací stanici dva zaměstnanci. Muž (31) skončil v nemocnici. „Nebyl zraněný, ale utrpěl šok. Tak ho náš sanitní vůz odvezl k ošetření,“ řekl mluvčí záchranky Martin Brejcha. Kromě zmíněného muže tady ještě pracovala jedna žena. Té se nic nestalo.

Krátce po sedmé hodině policie na místě ukončila vyšetřování a zajišťování stop. Až do té doby byla čerpací stanice obehnaná policejní páskou. Kriminálka nyní prověřuje kamerové záznamy a další stopy z místa činu.