První případ se stal na konci ledna. Na zahradě u rodinného domu v městské části Lochotín našel majitel vlčáka, kterému bylo hodně zle. „Odvezl ho k veterináři, který ho léčil s podezřením na otravu. Po pár dnech pejsek ale zemřel,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Poslední lednový den měli být při procházce, rovněž na Lochotíně, otráveni dva stafordšírští bulteriérové. Jejich majitel dovolil starší ženě, aby pejskům dala pamlsky.

Šlo o kuřecí kůžičky a chrupavky. Vypadaly čistě a čerstvě. Paní také tvrdila, že dělá ve školní jídelně. Tak jsem jí dovolil, aby jim to dala. S psy si chvíli hrála a dala jim ještě nějaké pamlsky. Druhý den začali psi zvracet a mít průjem. Pak se jim ve stolici objevila krev. Veterináři řekli, že mají otravu,“ napsal na Facebooku majitel.

„U těchto dvou pejsků byla veterináři zjištěna otrava. Není vyloučené, že by mohlo jít o stejného pachatele. Vše prověřujeme a zatím nemohu potvrdit, že oba případy spolu souvisejí. Žádáme proto veřejnost, aby se nám ozvali všichni, kterým se stalo něco podobného nebo vědí o dalších možných případech otrav,“ dodala Hokrová.

VIDEO: Rodina z Brna chová osmnáct psů všech různých ras.

Video
Video se připravuje ...

Rodina z Brna chová osmnáct psů všech různých ras. Youtube.com