Nehoda se stala ve čtvrtek mezi 10:40 a 11:50 na silnici I/27 v Běšinech, a to ve směru od Klatov na Železnou Rudu. „Řidič nadrozměrného vozidla nerespektoval dopravní značku označující dovolenou výšku pro průjezd pod železničním mostem. Projel pod viaduktem, kdy posunul mostní konstrukci, a z místa ujel,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Poškození si všiml strojvedoucí projíždějícího vlaku, který vše ihned nahlásil. Na železnici v úseku Běšiny–Nemilkov musela být zastavená doprava. Mostní konstrukci se v pátek podařilo vrátit do správné polohy a odpoledne již na trať vjely první vlaky.

Policisté teď po řidiči pátrají, hledají také svědky celé události. „Žádáme i další řidiče, kteří v uvedenou dobu projížděli po této komunikaci v obou směrech a ve vozidle používali kameru, aby policistům poskytli záznam,“ uvedla Ladmanová.

Informace je možné sdělit přímo dopravnímu inspektorátu v Klatovech v pracovních dnech na číslo 974 334 251 nebo 974 334 250 i prostřednictvím e-mailu: kt.di.podatelna@pcr.cz.

VIDEO: Kuriózní nehoda, řidič s kamionem spadl z mostu.

Video
Video se připravuje ...

Kuriózní nehoda: Kamion spadl z mostu, řidič vyvázl pouze se škrábanci. Joj