Veškeré stromky prodávané u sádek pocházejí z městských lesů. „V nabídce budou borovice lesní a stříbrné smrky pichlavé. Výběrové stromky budou stát 350 a standardní 250 korun bez ohledu na jejich druh a výšku,“ informoval Richard Havelka ze Správy veřejného statku. S tím, že sváteční jehličnany budou k mání každý den od 10 do 17 hodin, a to včetně sobot a nedělí.

Stromky se pěstují speciálně pro tuto příležitost na čtyřech hektarech plantáží, lesníci ročně vybírají k prodeji z pěti až šesti tisíc kusů zhruba tisícovku těch nejlépe rostlých.  „O stromky je velký zájem. Mnoho lidí mimo jiné přitahuje i fakt, že jsou od prvovýrobce a jsou pěstovány na majetku města Plzně,“ doplnil Havelka.

V polovině prosince pak u Košináře začnou i s prodejem vánočních ryb. „Jeden kilogram výběrového kapra, tedy ryby vážící přes tři kilogramy, bude stát 80 korun, menší budou za 75 korun,“ řekl Havelka.

Ryby pocházejí z nedávno vyloveného rybníka Drahotín. „Jejich maso má velmi dobrou kvalitu, protože žijí v  čisté vodě a živí se přirozenou potravou. Rybník nehnojíme, ryby jen přikrmujeme,“ vysvětlil Havelka s tím, že prodej skončí vyprodáním zásob. Pokud bude ryb dost, bude možné kapra koupit ještě i v sobotu 23. prosince do 12 hodin.

VIDEO: Jak naporcovat vánočního kapra.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Konfehr předvede, jak naporcovat kapra a připravit úžasné kapří hranolky pro děti. Adam Balažovič