Auta se srazila na křižovatce za Čínovem nedaleko Klatov. „Řidič vozu hyundai nedal přednost v jízdě vozidlu tovární značky BMW, které jelo po hlavní silnici od Klatov na Plánici,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Obě auta skončila v příkopu, na místo ihned vyrazily všechny složky IZS. „Oběma řidičům jsme poskytli první pomoc. Řidička jednoho vozidla nebyla zjevně zraněna, ale v průběhu zásahu se jí přitížilo. Hasiči ji uložili do úlevové polohy, čímž se její stav zlepšil,“ popsala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková s tím, že záchranka pak ženu odvezla do nemocnice na podrobné vyšetření.

Senior na tom byl ale o poznání hůř. „Při našem příjezdu ležel v příkopu. Z důvodu podezření na poranění krční páteře jsme mu nasadili límec a po příjezdu záchranářů spolupracovali při jeho dalším ošetření,“ řekla Jakoubková.

Zdravotníci zjistili, že zranění řidiče jsou vážná. Přivolali si proto záchranářský vrtulník. „Hasiči připravili pro vrtulník přistávací plochu na přilehlé louce a pomohli zraněného přenést na palubu,“ doplnila Jakoubková.

Ještě před převozem zraněných řidičů do nemocnice dali policisté oběma dýchnout. Alkohol nepil před jízdou ani jeden z nich. Celková škoda na vozidlech se vyšplhala na 160 tisíc korun.

 

Fotogalerie
8 fotografií