Bouračka se stala na hlavním silničním tahu z Plzně na hraniční přechod ve Folmavě na křižovatce u Meclova na Domažlicku. „Řidič (32) auta peugeot vjel do protisměru, kde se čelně srazil s vozem Volkswagen Caravelle. Ten řídil muž (32),“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Za volantem peugeotu seděl Ukrajinec, uvnitř volkswagenu cestovali Poláci. Ukrajinský řidič byl těžce zraněný a z místa nehody ho odvážel vrtulník letecké záchranky na Emergency Fakultní nemocnice v Plzni. „Byl při vědomí a oběhově stabilní,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha.

Polského řidiče volkswagenu a jeho dva spolujezdce odvezly sanitky do nemocnice v Domažlicích. „Tři muže jsme předali do péče lékařů na chirurgii,“ dodal Brejcha. Škoda na peugeotu je 30 tisíc a na volkswagenu 90 tisíc korun.

Srazil se tu i traktor

Na stejném místě se před koncem srpna srazila Škoda Felicie bez technické s traktorem. Ten vjel na hlavní silnici z vedlejší a škodovka do něj čelně narazila. Zranilo se pět lidí, z toho dvě děti (4, 7). Řidič (19) traktoru po nehodě říkal, že auto neviděl, protože nesvítilo. To ale nedávno vyvrátila expertiza, kterou si policisté vyšetřující nehodu vyžádali.

Fotogalerie
8 fotografií