„Mrzí mě, co jsem udělal,“ vykřikl Martin P., když ho venku před soudem vedla policejní eskorta. Stejně mluvil uvnitř místnosti, kde soud rozhodoval o jeho vazbě. „Uvedl, že svého činu lituje,“ řekla soudkyně Martina Hiřmanová. Martina P. zároveň vzala do vazby. Důvodem bylo to, že je bezdomovec, nemá žádné zázemí, na svobodě by mohl někam utéci nebo by se mohl skrývat, a tak se vyhýbat trestnímu stíhání.

Vražda se stala v sobotu před půlnocí v lesíku ve čtvrti Roudná naproti vjezdu do Fakultní nemonice na Lochotíně. Podle informací Blesku se mezi bezdomovci mluví o tom, že oba muži byli milenci a měli spolu intimně žít. Kvůli sexu se měli také pohádat, kdy zabitý muž nechtěl být druhému po vůli. To útočníka mělo vytočit tak, že popadl mačetu a zezadu ji kamarádovi zasekl do hlavy a pak do jeho těla dál sekal, až ho úplně zohavil.

„Muž (†45) si šel lehnout do stanu. Tam za ním přišel druhý muž (42), fyzicky ho napadl a způsobil mu závažná sečná a bodnořezná poranění,“ popsala vraždu policejní mluvčí Markéta Fialová. Martin P. se pak šel sám udat.

„Dostavil se na Městské ředitelství Plzeň asi hodinu po sobotní půlnoci. Policisté se ihned vydali na místo, kde mělo k činu dojít, aby řádně prověřili oznámení,“ uvedla Fialová. Strážci zákona zjistili, že uvnitř jednoho ze tří stanů leží tělo bez známek života.

„Protože vzniklo důvodné podezření, že mohlo dojít k násilnému trestnímu činu, kterého se měl dopustit muž, jenž jim případ sám nahlásil, tak ho na místě zadrželi,“ upřesnila Fialová. Martin P. nadýchal 1,8 promile alkoholu. Za vraždu mu teď hrozí až 18 let vězení.

Fotogalerie
13 fotografií