Obviněnou přivedla do jednací síně eskorta, žena si po celou dobu maskovala obličej, přetáhla si přes hlavu mikinu. Na první pohled ale bylo patrné, že je velmi hubená. Na pár okamžiků jí z mikiny vykoukly nápadně červené vlasy.

Po hodině a půl rozhodl soud o tom, že žena si na začátek svého procesu počká ve vazbě. „Je zde obava, že by se mohla ukrývat nebo uprchnout,“ uvedla soudkyně. Žena, obviněná z vraždy svého novorozeného synka, u soudu nevypovídala.

Chlapec, kterého babička v neděli dala do plzeňského babyboxu, žil jen jediný den. Hned po jeho narození se jej totiž vlastní matka pokusila zabít. „Chlapce porodila ve svém bytě v koupelně. Bezprostředně po porodu se za použití hrubého násilí chlapečka snažila usmrtit,“ popsala policejní mluvčí Markéta Fialová.

Žena podle policistů hrůzný čin předem plánovala. Jeho dokonání na místě zabránilo to, že ji vyrušila její matka. Ta prý neměla o těhotenství své dcery ani ponětí, že už vnoučka vážně poranila, prý také netušila.

Zraněné dítě zabalené v županu tak skončilo v plzeňském babyboxu. Odtud jej převezli záchranáři do nemocnice. Tam lékaři zjistili, že je chlapeček vážně zraněný.

Oběhově se jim ho sice podařilo stabilizovat, byl ale stále ve velmi vážném stavu. Nakonec den po narození zemřel. To už se případem intenzivně zabývali kriminalisté. Krkavčí matku vypátrali a obvinili ji z vraždy. Ženě hrozí až výjimečný trest.

Fotogalerie
13 fotografií