Aby se agresora podařilo odhalit, poskytl bar záznamy z kamer. Když se násilník viděl, raději se sám udal. „Případ zatím řešíme jako přestupek proti občanskému soužití,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že se ještě čeká, jak se bude vyvíjet zranění barmana.

Celý incident odstartovala banální hádka kvůli zapálené cigaretě. Na upozornění servírky, že se v lokále nesmí kouřit, host nereagoval. Barman žádost zopakoval a pak se neukázněnému muži pokusil cigaretu vzít a típnout. „To se mi ale nepovedlo, chvíli jsme diskutovali a on odešel dokouřit ven. Považoval jsem to za uzavřené,“ popsal David K.

Říká, že se občas stane, že hosté omylem vytáhnou cigarety, ale většinou si to hned uvědomí. „Pokud ne, tak je upozorníme, omluví se a zapálit si jdou ven,“ popsal napadený barman.

Jenže to nebyl případ Jaroslava Č. Vrátil se do lokálu a začal barmanovi nadávat. „Sprostě mě urážel, říkal, že mě zabije. Zavolal jsem kolegovi, že mám na baru problém. Hovor jsem si vzal ven, abych lépe slyšel,“ řekl David K.

Když se vracel zpět, host na něj zaútočil. „Napadl mě, mlátil mě pěstmi do hlavy a do krku,“ popsal barman.  

Video
Video se připravuje ...

Protikuřácký zákon v praxi: Barman chtěl „típnout“ kuřáka, ten ho zbil. Romana Vébrová

Naštěstí rychle zareagovala kuchařka. „Viděla jsem, jak kolegu bije pěstmi do hlavy, tak jsem útočníka zezadu stáhla k zemi. Naštěstí přiběhli další lidé a pomohli,“ popsala mladá kuchařka s tím, že pak agresora z lokálu vyvedli.

Barman musel vyhledat lékařské ošetření, případem se tak začala zabývat policie. Protože agresora v baru neznali, zveřejnili video s incidentem. Útočník se poznal a sám se raději obrátil na policii.

Fotogalerie
7 fotografií