Okresní soud v Karviné ve čtvrtek poslal do vazby čtyřiadvacetiletého Ondřeje S., který údajně v pondělí zavraždil v Havířově na Karvinsku družku svého otce. Státní zástupce Vít Legerský, který případ dozoruje, novinářům řekl, že důvodem vazby byla obava, že by se obviněný muž vyhýbal trestnímu stíhání, případně by ovlivňoval svědky.

Mladík na ženu v jejím bytě podle policie zaútočil v pondělí odpoledne. Způsobil jí bodnořezná poranění, kterým na místě podlehla. K útoku pravděpodobně použil nůž.

Lidé z okolí rodiny se nestačí divit. Nikdo nečekal, že by Ondřej na macechu vztáhl ruku. „Povídá se tu, že těsně předtím, než ji zabil, vyhnal ven z baráku jejího syna (11). Pokud prý nezmizí, že skončí jako ona,“ říká rodinná známá.

„Obviněný s policisty částečně spolupracuje,“ řekla mluvčí policie Soňa Štětínská. Dodala, že v případě odsouzení mu hrozí až dvacetiletý či výjimečný trest.

Ondřej S. má na svědomí už jeden lidský život, a to kamaráda (†28), jehož zabil vloni 2. ledna o půlnoci jako řidič Audi A6 Avant v Třanovicích. V zatáčce vyjel ze silnice a boural do mostku. Vyslechl si trest na dva roky s podmínkou na 3,5 roku. Soud mu také zakázal čtyři roky řídit.

V Moravskoslezském kraji se jedná od počátku roku o sedmý případ vraždy či pokusu o ni. Všechny případy kriminalisté objasnili a obvinili podezřelé útočníky.

Fotogalerie
13 fotografií