Chybět tak nemohla ani soutěž o nejlepší masku. A zejména přítomné dámy si daly vskutku záležet. „Ta z dam, která neměla masku s sebou, si mohla vybrat u vchodu do hotelu. Hosté si mohli zasoutěžit na instagramu o nejatraktivnější fotku plesu,“ upozornil obchodní manažer hotelu Michal Řičánek.

Video
Video se připravuje ...

Plesová atmosféra v hlavním sále brněnského hotelu International Zdeněk Matyáš

Celý večer teklo víno, pořadatelé připravila 300 lahví italského Prosecca. Mezi delikatesami nechyběly čtyřicetikilogramová bizoní kýta, grilovaný telecí steak, mořské plody, humr, Jako mavnutím kouzelným proutkem zmizelo třicet kilogramů rozporcovaného mečouna. K tomu ústřicový bar, italské těstoviny, variace francouzských a italských sýrů. Sladké chutě zažehly flambovaná zmrzlina surprice či dort Festa Veneziana.

Známým tvářím vévodil moderátor a herec Tomáš Matonoha, který zvládl všechny nástrahy průvodce plesovými radovánkami. V několika blocích v hlavním sále i restauraci Lucullus představila své největší hity Leona Machálková. „Plesy si nevybírám, pořadatelé si vybírají mne. Atmosféru v Brně si opravdu užívám,“ svěřila zpěvačka Blesku.Dražbu jednoho ze svých děl si osobně „pohlídal“ fotograf Jadran Šetlík. Výtěžek, rovných 45 tisíc korun, putoval na konto Nadačního fondu dětské onkologie Krtek. 

Video
Video se připravuje ...

Leona Machálková zazpívala své hity hostům plesu v několika blocích. Atmosféru plesu si užívala Zdeněk Matyáš

Velký potlesk sklidily naděje českého stepu Sára Titzová a Tobiáš Košira. Ples si nenechal ujít ani někdejší fotbalový reprezentant Luboš Kalouda s chotí Veronikou. „V hotelu Internationalu jsem se ženil, takže k němu mám blízký vztah. Co se týká tance, nejsem vybíravý. Zkouším na parketu co se dá, manželka to určitě ocení,“ usmíval se fotbalista. Tak trochu mimo pozornost zůstala i herečka Jitka Kocurová se svým manželem Tomášem Abrhamem.

V hlavním sále nechyběla sólistka Národního divadla Brno Jana Hrochová, která zapěla italské operní melodie či kapela Eddie Stoilow.

Maskou večera zvolili dámu z Jundrova

Vrchol přišel před půlnocí. Ocenění za nejlepší masku večera přebrala dáma, která perfektně sladila rudou róbu se zlatočernou škraboškou. I poté ale zůstala tajemnou neznámou. „Prozradím pouze, že jsem z Jundrova a Benátky miluji,“ řekla Blesku.

Hudební vrchol přišel s půlnocí v podobě Ewy Farné. Hosté plesu zapomněli na tanec i vybrané lahůdky a užili si v půlhodinovém bloku všechny známé zpěvaččiny hity. Řada rozparáděných hostů poté plynule zamířila na diskotéku.

A jaké bude téma příštího, v pořadí 57. plesu hotelu International. To je prý tajemstvím. „Každopádně se opět budeme snažít, abychom nastolili nosný motiv, který je jedinečný,“ slíbil ředitel hotelu Tomáš Máčala.

Video
Video se připravuje ...

Potlesk sklidilo stepařské vystoupení Sáry Titzové a Tobiáše Košíra Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
64 fotografií