Hlavním hrdinou komedie, jehož hraje Polívka, je roztržitý starý mládenec dr. Zvonek Burke, který žije uzavřený před světem a ve svých snových až poněkud neuvěřitelných vizích potkává své sousedy. Polívka na původní premiéru často a rád vzpomíná.

Na jaro příštího roku připravuje pro diváky další představení, kterou bude inscenace Vrcholy. Zahraje si v ní se svým synem Vladimírem, což napovídá, že komediálně pojatá hra bude především o vztazích a vazbách mezi otcem a synem.

Již v říjnu pozve divadlo veřejnost na první ročník festivalu Přes čáru. Představí se na něm klauni a klaunská uskupení z ČR i zahraničí. Na programu bude mít od 4. do 9. října 12 představení. Na listopad připravuje divadlo inscenaci One girl show s Šárkou Vaculíkovou, což je úsměvný příběh ženy, kterou čeká sňatek a připravuje se na tuto životní změnu.

Divadlo Bolka Polívky, které svou první sezonu zahájilo na podzim v roce 1993, je soukromou scénou. V sezóně má měsíčně 26 představení. "Máme 360 míst v hledišti, přičemž většina z nich je pravidelně obsazena," dodal Chalupský.