Tři dny po sobě jsme přistihli značně opilé řidiče. Z pátku na sobotu jel mladík (18) bez řidičského oprávnění na motorce pod vlivem alkoholu, když mu dechová zkouška ukázala 2,17 promile. Motocykl neměl navíc registrační značku,“ upozornila mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

O den později si to na čtyřkolce »žhavil« po silnici v Břeclavi muž bez přilby a brýlí. „Také on byl podnapilý, nadýchal 1,83 promile alkoholu,“ upřesnila mluvčí policie.

Třetího hříšníka (42) chytili policisté v Drnholci. „Řídil auto, přestože to má až do července příštího roku zakázané. V době kontroly měl v krvi 1,98 promile alkoholu,“ dodala Drahokoupilová.

Všichni provinilci jsou podle policie z Břeclavska. „Pokračovat v jízdě jsme jim ihned zakázali a jejich protiprávním jednáním se budeme dále zabývat,“ ujistila mluvčí policie.

VIDEO: Řidiči pod vlivem alkoholu jsou pro ostatní účastníky silničního provozu nebezpeční, policie proto častokrát provádí preventivní akce.

Video
Video se připravuje ...

Jedna z policejních hlídek při velikonočních kontrolách v Bauerově ulici v Brně. Tato řidička při dechové zkoušce obstála, displej přístroje ukázal nulu. Zdeněk Matyáš