Tvorba volných radikálů je přirozenou součástí procesů v těle a zajišťuje nám ochranu před bakteriemi a viry. Problém nastává, pokud se jich tvoří nadbytek. Volné radikály pak začnou napadat i zdravé buňky, což se může zvrhnout v nádorové bujení nebo později v Alzheimerovu chorobu či aterosklerózu. Pitím alkalické vody můžete volné radikály každý den snadno neutralizovat!

Nejen voda, ale i potraviny mají vliv na tvorbu volných radikálů
Autor: Mipam bio s.r.o.

Jak je na tom voda z vašeho kohoutku?

Standardní kohoutková voda má neutrální nebo mírně kyselé pH a její hodnoty ORP (oxidačně-redukční potenciál) jsou kladné, tedy oxidační. Aby se volné radikály v těle neutralizovaly, je nutné, aby pH vody bylo zásadité a ORP v záporných hodnotách.

Ionizační konvice změní hodnoty během 4 minut

Ionizační konvice jsou cenově dostupnější a přitom udělají stejnou službu jako velké, několikanásobně dražší ionizátory. Jediný rozdíl je v tom, že vodu nefiltrují, ale to ve standardní domácnosti, která je připojená na veřejný vodovod, zpravidla není nutné.

Konvice fungují tak, že do nich nalijete vodu z kohoutku a spustíte program. Je to jednoduché jako uvařit si vodu na čaj. Výsledkem je voda vámi zvoleného pH s antioxidačními účinky, která neutralizuje volné radikály a tím zabraňuje rakovinnému bujení, posiluje imunitu a zpomaluje stárnutí těla. Vodu s pH 8,6 můžete pít každý den.

Ionizační konvice se používá stejně jako rychlovarná
Autor: Mipam bio s.r.o.

Při ionizaci se v odděleném zásobníku nashromáždí i kyselá voda. Tu můžete vylít nebo ji použít na dezinfekci domácnosti, ošetření plísní na nohou nebo omytí ovoce a zeleniny, ze které tak odstraníte množství bakterií a pesticidů.

Při ionizaci se v oddělených zásobnících tvoří kyselá i zásaditá voda
Autor: Mipam bio s.r.o.

Stříbrná voda místo antibiotik

Některé ionizační konvice umožňují obohacení vody stříbrnými ionty. Zatímco běžná antibiotika mají vliv na spektrum 5-10 druhů bakterií a kromě toho narušují střevní mikroflóru, stříbrná voda dokáže zahubit více než 650 druhů mikroorganismů včetně virů a střevní prostředí nijak neovlivňuje. Pomůže vám při léčbě chřipky, angíny, nachlazení, alergie, zánětů i revmatu.

Užívání stříbrné vody je příjemné, je bez chuti i zápachu. Před pitím se doporučuje poradit se o vhodné koncentraci s lékařem nebo si opatřit odbornou literaturu.

Anoda v konvici přitahuje oxidační minerály, katoda antioxidační
Autor: Mipam bio s.r.o.

Udělejte pro sebe ještě víc

Pokud se zaměříte na to nejdůležitější – a to je správně upravená voda – už jen tím uděláte mnoho proto, aby volné radikály vašemu tělu neškodily. Je ale vhodné zvážit i menší úpravy životního stylu. Přebytek volných radikálů je nejčastěji způsoben stresem, vyčerpaností, špatnou stravou, kouřením, alkoholem, pobytem ve znečištěném prostředí nebo užíváním léků.