„Jeho první otázka byla, jestli máme k domu jakýsi průkaz o jeho zdravotní nezávadnosti. Vůbec jsem netušil, o co jde,“ vzpomíná pan Frejka. Jak mu makléř vysvětlil, toto osvědčení už dnes vyžaduje většina kupujících a pokud si Průkaz o zdravotní nezávadnosti budovy hodně urychlí prodej.

Vše potřebné najdete na portálu Inspekce.cz

inspekce.cz
Autor: inspekce.cz
„Makléř mi poradil, abych nahlédl na stránky Inspekce.cz, že se tam dozvím všechno potřebné,“ říká pan Frejka. Měl pravdu -  právě tady získal řadu cenných informací. Jak navíc zjistil, stará se tu o danou problematiku více než 80 špičkových odborníků.

Ti v daném objektu prověří všechna zdravotní rizika, spojená s užíváním nemovitosti. Ať už jde o plísně, vyzařování radonu, problémy s azbestem až po požární

S azbestem a dalšími škodlivými látkami není žádna legrace. Při koupi nemovitosti proto vždy vyžadujte Průkaz zdravotní nezávadnosti budovy
Autor: istock.com
zabezpečení nebo třeba bezpečnost při užívání budovy (zábradlí, kluzké povrchy atd.)

„Prostřednictvím Inspekce.cz  jsem ,Průkaz zdravotní nezávadnosti´ získal během pár dní a nemovitost jsme krátce na to bez problémů prodali. A samozřejmě jsem se poučil: Když jsme pro syna kupovali byt v Praze, vyžadovali jsme průkaz také. A vyplatilo se to, málem jsme koupili byt plný formaldehydu,“ dodává Václav Frejka.