Dům či byt může na první pohled opravdu vypadat perfektně, přitom ale dokáže skrývat některé záludnosti, které jeho hodnotu dokážou o hodně srazit dolů. Jak třeba poznáte, že nemovitost nestojí na podloží s nadlimitním vyzařováním radonu? U starších montovaných rodinných domků zase hrozí, že tu odborník najde všudypřítomný nebezpečný azbest. Průkaz zdravotní nezávadnosti objektu ale všechny tyhle nedostatky zaznamená.

Odborníci z Inspekce.cz najdou i skryté závady

inspekce.cz
Autor: inspekce.cz
Jde o zatím ještě poměrně málo známou službu, ale určitě se vyplatí. Budete tak mít jistotu, že své peníze nevyhodíte oknem. A to i v případě, že tento Průkaz prodávající nevlastní. Pak raději zavítejte na internetové stránky Inspekce.cz a nechte si posudek o zdravotním stavu nemovitosti udělat sami.

Odborníci z Inspekce.cz prověří vaši nemovitost, zda je zdravotně nezávadná
Autor: istock.com
Inspekce.cz nabízí více než 80 špičkových odborníků. Jenom oni dokážou v případě nutnosti i s pomocí přístrojů najít zjevné či skryté závady, které jako laici sami nepoznáte. Pokud je odhalí, vyčíslí také náklady na jejich odstranění. Pokud tedy budete chtít nemovitost koupit, můžete od prodávajícího žádat, aby její cenu snížil právě o tyto náklady. Takže nepříliš velká investice do Průkazu zdravotní nezávadnosti objektu se vám určitě vyplatí!