Zájemci v databázi najdou všech šest tisíc oborů, které je u nás možné studovat! Kromě přehledu oborů je možné vyhledat i statistiky přijímacích řízení, orientační platové přehledy vybraných profesí nebo nabídky stáží u zaměstnavatelů.

„Zaručujeme, že uvedené informace jsou kompletní, pravdivé a aktuální,“ říká Tomáš Dombrovský, mluvčí společnosti LMC, která portál provozuje.

Zájemci o vysokoškolské studium si ale mohou i otestovat své znalosti. Společnost Scio připravila zkrácenou verzi národních srovnávacích zkoušek. Její »složení« on-line trvá půl hodiny a výsledek poskytne informaci o tom, na jaké škole by s ním měl nebo neměl student šanci.

„Dosažené výsledky z testů je možné ihned porovnat s požadavky jednotlivých škol či fakult. Již nyní je dostupný test obecných studijních předpokladů, v průběhu listopadu přibudou rovněž testy z matematiky, základů srovnávacích věd a vybraných cizích jazyků,“ uvedl mluvčí Dombrovský.

Během listopadu se pak podle něj nabídka Jobs.cz Vysoké školy rozšíří o průvodce výběrem vysoké školy, který mladým lidem na základě testu preferencí pomůže s orientací ve studijních předmětech.