Léto plěť rozzáří i unaví
Během letních měsíců většinou nemáme s pletí žádné větší problémy – dělá jí dobře častý pobyt na čerstvém vzduchu i tak důležitý vitamín D získávaný přirozeně ze slunce. Jenže právě sluneční paprsky, vítr, moře nebo chlorovaná voda v bazénech pleť nadměrně vysušují.

„To se může projevit na podzim, kdy se najednou do té doby projasněná a zdravě působící pleť promění v našedlou a unavenou, navíc na ní často s nelibostí objevíme nové drobné vrásky? vysvětluje kosmetička a školitelka značky Essenté Lucie Karlíková.   
Všechny tyto negativní projevy jsou následkem nedostatečné hydratace pokožky, která hůře vstřebává živiny, bez vody ztrácí pružnost i schopnost regenerace, často reaguje podrážděně, tvoří se na ní šupinky a celkově působí nezdravým dojmem.  

Řešení je přitom celkem jednoduché: stačí pleť průběžně hydratovat kvalitními přípravky.
„Slovo kvalitními bych zdůraznila," dodává odbornice. K zajištění správné hydratace pleti totiž není důležité jen množství vody, ale také to, jak efektivně je voda v pokožce vázána a využívána. Právě o to se dokážou postarat moderní kosmetické produkty, díky nimž si pleť dlouho udrží svůj mladistvý a rozjasněný vzhled.

Základem hydratace je správné čištění
A jak bychom měli při hydrataci pokožky postupovat? Základem každodenní péče o pleť je její čištění. Například mycí emulze s AHA kyselinami zbaví pokožku jemně, ale důkladně všech nečistot, potu a zrohovatělé vrstvy a dokonale ji připraví na vstřebávání účinných látek z pěsticích přípravků.

„Maximální přínos pro důkladné zvlhčení pleti pak představuje hydratační booster nebo revitalizační booster pro lifting, po jehož aplikaci přichází na řadu vhodný krém. Pro domácí péči můžete kromě hydratačních krémů použít například některý liftingový, vitaminový nebo velmi účinný Expres krém proti vráskám – volba samozřejmě záleží na typu pleti,“ upozorňuje Denisa Jasinská z kosmetického blogu.

Zároveň se doporučuje dopřát si jednou za čas v domácím prostředí hydratační masku nebo si dojít ke kosmetičce, která při celkovém ošetření poskytne pleti revitalizační hydratační masku, jež je pro hydrataci a rozjasnění pleti skutečně vynikající. 

Podzimní pleťová maska 

  • Budete potřebovat:
  • 3 lžíce drcených ovesných vloček
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • jednu polovinu lžičky citronové šťávy
  • 1 lžíci jogurtu
  • v případě potřeby kousek banánu

Smíchejte všechny přísady, případně rozmixujete. Vzniklou pastu můžete naředit vodou, neměla by ale téct. Naneste masku na celý obličej a nechte působit alespoň 10-15 minut, lépe však 30 minut. Maska skvěle hydratuje a pročistí pleť. Pokud trpíte akné, přidejte do směsi 4 kapky esenciálního tea tree oleje.