Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jak si zabalit na dovolenou? Triky, jak vše v klidu naskládat do kufru!

/
  • Zabalit si na dovolenou je hračka! Stačí vám jen pár základních kousků!
    23. července 2017 ● 08:00

    Chystáte se na dovolenou, ale představa, že se vám všechny věci musí vejít do kufru, vás už teď budí ze sna? Balení pro někoho bývá noční můrou, ovšem my jsme si pro vás připravili pár rad, díky kterým můžete zůstat v klidu! Jak správně a úsporně zabalit?

  • 1.

    Lehký kufr

    Vybírejte takový kufr, který sám o sobě není příliš těžký. Nejenže se vám zavazadlo lépe ponese, ale úspora váhy se bude hodit i v letadle.

    VIDEO: Jaký kufr si smíme vzít na palubu letadla?

    Video
    Video se připravuje ...

    Jaký kufr si smíme vzít na palubu letadla? Adam Balažovič

    Letištní kontrola
    Autor: Michal Protivanský

  • 2.

    Rozložení

    Na dno položte ručníky a kalhoty. Košile patří zas nahoru. Do jejich límečku pak stočte pásek kalhot, aby se nezmačkal. Spodním prádlem, ponožkami či plavkami lze vyplnit mezery v kufru. Na cesty s sebou berte hlavně nemačkavé lehké oblečení a vybírejte takové, které můžete vzájemně kombinovat. Nejvýhodnější je srolovat je a ukládat těsně vedle sebe.

    Ručník
    Autor: shutterstock.com

  • 3.

    Pastu i šampon do pyytlíčku

    Krémy, pasty na zuby a šampóny raději zabalte ještě do igelitového sáčku. Může se stát, že se některé balení otevře či rozbije a celý kufr a jeho obsah by pak byl špinavý. Také si vybírejte menší balení, protože zaberou méně místa.

    Nákup v drogerii.
    Autor: iStock

  • 4.

    Boty

    Srolujte ponožky a vložte je do bot, tak zajistíte, aby se tvar bot nezdeformoval. Boty ukládejte na dno zavazadla a systémem špička na patu a na podrážky natáhněte sprchovací čepici, nebo boty uložte do sáčku, aby neznečistily oblečení.

    Boty
    Autor: iStock

  • 5.

    Pro všechny případy

    Nezapomeňte si s sebou vzít plátěnou tašku nebo pytel na špinavé prádlo. Přibalte pro jistotu též malé balení prášku na praní, abyste mohli vyřešit případné nehody během cestování. Rozhodně nezapomeňte na vlhké kapesníčky.

    kapesníčky
    Autor: Shutterstock.com

  • 6.

    Adaptér

    Přibalte adaptér do elektrické zásuvky, pokud cestujete do zahraničí. Někde totiž mají trochu jiné zásuvky a v hotelu nemusí mít dostatek adaptérů na půjčení. Nejlépe vám poslouží ten univerzální.

    Zásuvka
    Autor: archiv Blesku

    Fotogalerie
    12 fotografií
     

Dnešní horoskopy