Nesmrtelné hity Elvise Presleyho doprovázejí adaptaci Shakespearovy romantické komedie Večer tříkrálový, převedené do Ameriky 50. let. Autorem nového příběhu je prestižními cenami i nominacemi ověnčený broadwayský libretista Joe DiPietro (mj. autor titulu Miluji tě, ale…). Do scénáře se vešlo celkem 24 Presleyho slavných písní, všechny uslyšíme konečně v češtině.

Roman Tomeš a Jan Kříž
Autor: Richard Kocourek

„Pro mě je tento muzikál o tom, že každému je dopřána chvíle, kdy má říct svému milému, že ho miluje. A kdo to propásne nebo není schopen se vyslovit, tak má prostě smůlu,“ říká režisér české verze, uznávaný tvůrce Šimon Caban. A protože je zároveň i autorem výpravy k muzikálu, mohl nám prozradit: „Jak se u divadla říká, že někteří herci boří kulisy, tak u nás je bude bořit burácení skutečného motoru Harley Davidson!“ Na jevišti se opravdu objeví sen všech vyznavačů rychlých kol.

Marie Křížová, Petr Vondráček a Elvis!
Autor: Richard Kocourek

A o čem že tedy muzikál Srdcový král vypráví? Do jednoho ospalého města s náměstím malým jak konzerva jednoho dne přijíždí na motocyklu záhadný cizinec, kytarista a tulák Chad, aby všechny jeho obyvatele nakazil rebelstvím své hudby a jejich nudné životy navždy převrátil vzhůru nohama. Všichni obyvatelé městečka mají životy, jaké žít nechtějí, ale chybí jim odvaha na nich cokoli změnit. Přitom by pro začátek stačilo alespoň se odvážit… hodit minci do jukeboxu!

selfie s Elvisem
Autor: Richard Kocourek

Herecké obsazení muzikálu je plné mladých talentů, vždyť se také vybíralo na náročných konkurzech, jimiž prošli jen ti nejlepší! V hlavní roli se například představí dvojnásobný držitel Thálie, naše velká muzikálová hvězda Jan Kříž.  „Elvisova muzika je senzační. Ještě když jsem slyšel i úpravy, které jsou na písničkách v muzikálu udělané, tak si myslím, že po hudební stránce bude tohle představení asi velká pecka. Vážně se na to těším. A navíc zpívání tam mám požehnaně, jak jsem koukal, takže si to pořádně užiju,“ směje se Honza. Vedle něj si v Srdcovém králi zahrají například Petr Vondráček, Petr Kutheil, Roman Tomeš, Petra Tenorová, Zbyněk Fric ad.

Vstupenky na muzikál, o kterém se ve světě psalo jako o „nejlepší rokenrolové show od Pomády“, jsou již v prodeji.

Více na www.divadlokalich.cz