Flíčky na houbách
Postup: Vodu osolíme a přivedeme k varu. Flíčky v ní uvaříme téměř doměkka a scedíme. Houby očistíme, nakrájíme a podusíme na tuku a předem osmahnuté cibulce. Osolíme je, přidáme špetku kmínu a pepře. Promícháme s uvařenými flíčky. Pekáček vymastíme, rozložíme na něj flíčky s houbami, zalijeme vejci rozšlehanými v troše mléka a zapečeme cca 30 minut. Po vyndání z trouby ozdobíme snítkami oregana (nebo petrželky) a ihned podáváme. Můžeme doplnit sterilovanými okurkami či čerstvou zeleninou.
Šunkofleky jako od babičky
Postup: Uzené maso uvaříme, zchladlé nakrájíme. Fleky uvaříme v dostatečném množství vody, scedíme je. Potom je promícháme s nakrájeným uzeným masem, osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového květu, trochu sádla. Takto připravenou směs přendáme do předem vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Vložíme do trouby a 15 minut necháme zapéct. Potom zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme dozlatova.
Andulčiny špagety
Postup: Špagety vložíme do vařící osolené vody společně s jednou lžící oleje a vaříme 8 – 12 minut, scedíme a necháme vychladnout. Do vychladlých špaget vmícháme postupně maso obrané z makrely, pomeranč nakrájený na kostičky a kukuřici. Vše zahustíme bílým jogurtem nebo majonézou. Dle chuti osolíme, opepříme či jinak dochutíme.
Zdroj: Zátkovy těstoviny