Flíčky na houbách

Flíčky na houbách
Autor: Zátkovy těstoviny
Co potřebujeme: 500 g fleků, lesní houby dle chuti, sůl, kmín, pepř, 1 menší cibule, tuk, 2 vejce, mléko, čerstvé oregano (čerstvá petržel)

Postup: Vodu osolíme a přivedeme k varu. Flíčky v ní uvaříme téměř doměkka a scedíme. Houby očistíme, nakrájíme a podusíme na tuku a předem osmahnuté cibulce. Osolíme je, přidáme špetku kmínu a pepře. Promícháme s uvařenými flíčky. Pekáček vymastíme, rozložíme na něj flíčky s houbami, zalijeme vejci rozšlehanými v troše mléka a zapečeme cca 30 minut. Po vyndání z trouby ozdobíme snítkami oregana (nebo petrželky) a ihned podáváme. Můžeme doplnit sterilovanými okurkami či čerstvou zeleninou.

Šunkofleky jako od babičky

Šunkofleky jako od babičky
Autor: Zátkovy těstoviny
Co potřebujeme: 300 g fleků, 300 g uzeného masa (bůček, plec), sůl, pepř, muškátový květ, 150 g sádla, 2 dl mléka, 4 vejce, strouhanka na vysypání pečící formy

Postup: Uzené maso uvaříme, zchladlé nakrájíme. Fleky uvaříme v dostatečném množství vody, scedíme je. Potom je promícháme s nakrájeným uzeným masem, osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového květu, trochu sádla. Takto připravenou směs přendáme do předem vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Vložíme do trouby a 15 minut necháme zapéct. Potom zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme dozlatova.

Andulčiny špagety

Andulčiny špagety
Autor: Zátkovy těstoviny
Co potřebujeme: 500 g špaget, 1 uzená makrela, 1 pomeranč, 1 menší konzerva kukuřice, 1 jogurt bílý, nebo majonéza, sůl, pepř

Postup: Špagety vložíme do vařící osolené vody společně s jednou lžící oleje a vaříme 8 – 12 minut, scedíme a necháme vychladnout. Do vychladlých špaget vmícháme postupně maso obrané z makrely, pomeranč nakrájený na kostičky a kukuřici. Vše zahustíme bílým jogurtem nebo majonézou. Dle chuti osolíme, opepříme či jinak dochutíme.

Zdroj: Zátkovy těstoviny