Něco o onemocnění

Degenerativní a zánětlivé onemocnění v podobě patní ostruhy často trápí více lidí v našem okolí, než se může zdát. Bolest při dopadu na patu způsobená ostruhou trápí 15 % naší populace, nejčastěji pak lidi ve středním věku.

Je také mnoho případů, kdy lidé tento problém neřeší, nebo ho konzultují až v pokročilém stadiu. Tím se následná léčba zpomaluje a obtíže přetrvávají déle.

Proč zrovna já?“ I takové jsou reakce při zjištění tohoto bolestivého problému. Odpověď hledejte především ve vašem botníku. Ano, ve vysoké míře tuto nemoc ovlivňuje nevhodně zvolená obuv, ale třeba i nadměrná zátěž v podobě obezity či vadné postavení nohy. To vše, často v kombinaci několika příčin, stojí za přetížením úponů na patní kosti, po kterém už následuje ona známá bolest.

Prevence

Jak tedy těmto obtížím předcházet? Asi je vám jasné, že nošení lodiček mezi doporučením nenajdete. Obuv volte s rozmyslem, ne pouze podle módních trendů, a to zkrátka tak, aby vám bota sedla a měli jste v ní dostatečnou podporu. Mezi příjemné fáze prevence patří, kromě nakupování nových bot, i masáže nohou a prstů.

V případě bolesti chodidel je vhodná i konzultace s lékařem, který dokáže odhalit špatné postavení nohou, případně shledá problém v jejich nadměrné zátěži.

Léčba patní ostruhy

Když už víte, že za vaší bolestí paty stojí právě ostruha, je nezbytné zahájit léčbu, která může a nemusí být bolestivá. Možností léčby je několik. Odlehčení celkové zátěže na patu a ztlumení bolesti při došlápnutí je prvním krokem ke šťastnému konci.

Protizánětlivé gely a masti, ultrazvuk či rázové vlny… To vše má v léčbě ostruhy své pro a proti. Vybrané Alphega lékárny vám však nabízejí homeopatickou metodu léčby v podobě přípravku Hekla lava 9 CH. V čem spočívá jeho výhoda? Hekla lava na patní ostruhu se užívá dlouhodobě v podobě 5 granulí denně. Původně lávový popel je šetrnou a rychlou variantou léčby patní ostruhy, díky které budete moct pocítit úlevu od bodání při každém kroku.

Přijďte vyřešit svůj problém do Alphegy, rádi vám pomůžeme! Nejbližší lékárnu najdete ZDE!