Původcem gynekologických mykóz je přemnožení kvasinek rodu Candida. S jejich přemnožením se narušuje rovnováha poševní mikroflóry a teplé, vlhké prostředí pochvy je pro ně ideálním prostředím. Vzniku napomáhá neprodyšné či dokonce vlhké oblečení, např. plavky. Mykózy mohou často souviset i s nošením těsných džínových kalhot, přiléhavého spodního prádla, cyklistických kalhot či punčocháčů, s konzumací sladkého jídla anebo s léčbou antibiotiky. Změnu poševní mikroflóry jako vedlejší projev doprovází výtok, zarudnutí zevních rodidel, pocit pálení a nepříjemné svědění. 

Léčba mykózy

Při prvních projevech bělavého výtoku, zarudnutí či svědění ihned začněte s léčbou. Bolestivé obtíže či svědivý pocit se mohou projevit i při sexuálním styku. Vhodné je neodkládat návštěvu svého gynekologa. K léčbě se užívají čípky, masti nebo tablety, souhrnně označované jako antimykotika. Naštěstí na ně většina žen reaguje rychle a dobře, a tak se obvykle již po několika dnech obtíží zbaví. Bohužel mnohé z nich však musí počítat s tím, že se potíže mohou opakovat. Přesná příčina vzniku opakovaných gynekologických mykóz ještě není určena, souvisí však zřejmě především s oslabenou imunitou v lokální tkáni.

Na opakované mykózy pomáhá lék Wobenzym

Potvrzují to výsledky nedávno zveřejněného výzkumu. 62 žen, které i přes léčbu antimykotickými přípravky trpěly mykózou čtyřikrát až devětkrát za rok, užívalo Wobenzym po dobu 10 týdnů v dávce 2x8 tablet denně. V roce po zahájení léčby Wobenzymem došlo u všech k výraznému zlepšení – počet mykóz klesl v průměru o 88%. Dvě třetiny žen dokonce neprodělaly mykózu ani jednou. Po uplynutí dalších tří let bylo zjištěno, že účinek enzymů nadále přetrvával a pokud tyto ženy někdy mykózou onemocněly, tak jen naprosto výjimečně. Wobenzym tedy působil i čtyři roky poté, co ho ženy užívaly. Jestliže Vás trápí opakované gynekologické mykózy, přidejte k dosavadní léčbě lék Wobenzym, který působí proti zánětům a posiluje oslabenou imunitu. Doporučená doba užívání 10 týdnů v dávce 2x8 tablet denně.

Autor: MUCOS Pharma CZ, s.r.o.

Více  informací se dozvíte na www.wobenzym.cz

Tradiční lék z přírodních zdrojů k vnitřnímu užití. Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Při těhotenství a v průběhu kojení vždy konzultujte užívání Wobenzymu s lékařem.