Dezinfekční mikroorganizmus Pythium oligandrum neboli Chytrá houba představuje předěl mezi houbami a řasami. Při plísních nohou proroste i pod nalakovanými nehty bez pilování, leptání, či dokonce jejich strhávání. Po vláknech patogenních plísní proniká svými vlákny do buněk parazita (plísně nebo kvasinky) a čerpá z něj pro svou výživu potřebné látky.

Autor: BARD s.r.o.

Chytrá houba eliminuje plísně přímým parazitismem, proto nemohou vzniknout odolnější nebo zmutované plísně. Předností přípravků s chytrou houbou je, že se před jejich použitím nevyžadují jaterní testy a přípravky mohou používat i lidé s oslabenou imunitou, těhotné nebo kojící ženy, diabetici a děti.

Pro nohy a nehty náchylné k výskytu plísní jsou přípravky z řady Biodeur: Biodeur 3x1g, nebo specialista na nehty Chytrá houba – Pythie – Biodeur Nail a pro nehty na rukou Bio block. Využití je i pro intimní hygienu (Feel Fresh) či pro dutinu ústní a dásně se sklonem k zánětům (Bio Plus, Chytrá houba – Pythie – Bio Plus).

Autor: BARD s.r.o.

Chytrá houba nachází uplatnění i ve veterinární praxi, zejména na ekzémy, mykózy srsti a pro péči o dolní končetiny zvířat. Přípravek Chytrá houba Ecosin je již volně v prodeji u veterinárních lékařů, na veterinárních klinikách i v lékárnách.

Pro potlačení plísní na zdech používáme přípravek BioRepel. Dalo by se říci, že tento přípravek předběhl svou dobu, protože není škodlivý, nezamořuje ovzduší, a to ani zápachem, a všímá si pouze plísní. Po zlikvidování plísní na zdi má chytrá houba výhodu, že se uloží do klidového stádia a číhá na nové plísně, které by na stěně chtěly růst.

Chytrou houbu s dezinfekčním mikroorganizmem Pythium oligandrum, dostanete ve své lékárně. Na Vaše otázky rádi odpovíme na telefonu: 728 814 202, akutní dotazy na infolince: 608 157 744, e-mail: pythium@pythium.cz,   Informace na: www.chytrahouba.cz.  

Výrobce: Bio Agens Research and Development – BARD, s.r.o.